כמה המלצות עבור תזונה נכונה
בשנים האחרונות כולנו נעשינו מודעים יותר לחשיבותה של התזונה ולקשר שלה למצבנו הבריאותי והנפשי. אם הנושא מעניין גם אתכם חשוב שתדעו שאצלנו במכללה ניתן להצטרף אל מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה. כמו כן, לפניכם כמה המלצות עבור אכילה נכונה.
על מה כדאי להקפיד
קודם כל כדאי להקפיד על ארוחות מסודרות שמאפשרות לגוף להתרגל לצריכה, לספיגה ולפירוק מאוזן של מזון. בנוסף, כדאי שלא להכביד על מערכת העיכול בשעות מאוחרות מדי, ועדיף שלא לאכול ארוחה משמעותית כשעתיים לפני ששוכבים לישון.
באופן כללי כדאי לגוון את התזונה שלכם במקום לבסס אותה אך ורק על אותם מאכלים. למשל כדאי להקפיד בכל יום על אכילה של ירקות בלפחות חמישה צבעים, שכן כל צבע מעיד על נוגדי חמצון וחומרים נוספים אשר לכל אחד מהם יש את התרומה המיוחדת שלו לגוף ולבריאות.
מומלץ לתת עדיפות למזונות המבוססים על דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, בורגול, גריסי פנינה, דוחן וכוסמת. זאת מאחר שדגנים מלאים מכילים יותר חומרים מזינים כגון ויטמינים, חלבונים וסיבי תזונה מאשר דגן “לבן”, אשר בו מסננים את הגרעין מהמעטפת שלו.
את החלבונים ניתן לקבל מקטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים, טחינה ואפונה, וכן מאגוזים וזרעים למיניהם, וכמובן שניתן לקבל אותם גם ממוצרי בשר וחלב. המקורות החשובים ביותר לחלבונים בתזונה נכונה הם ביצים וגבינה לבנה (לא יותר מ 5% שומן). מדובר בחלבונים יותר קלים לעיכול מאשר חלבונים צמחיים, ומעבר לכך תשלובת החלבונים יותר מלאה במוצרים מהחי מאשר מהצומח. עם זאת, ניתן בהחלט לקבל את תצרוכת החלבונים הדרושה לגוף גם בדיאטה צמחונית שבנויה נכון.
מרכיב חשוב ביותר של אכילה נכונה הוא שתייה. מדובר כמובן במים המהווים כ- 60% ממשקל הגוף והינם חיוניים כמעט לכל תהליך, רקמה ותא. מאידך יש להימנע ככל הניתן ממשקאות מלאכותיים בין אם הם ממותקים או “דיאטטיים”, שכן ברובם יש כמויות גבוהות של סוכרים והם יכולים לפגום גם בספיגת המינרלים בגוף.
עדיף גם להימנע ככל הניתן ממזונות מעובדים למרות הפיתוי שהם מציבים. כמעט תמיד מדובר במזונות שבהם קיימת רמה גבוהה של סוכרים, שומנים ומלחים. עקב הרפורמה בשוק המזון ניתן כיום לראות סימונים על גבי מוצרים מבחינת מרכיבים אלו. עם זאת, חשוב להבין שגם במוצר שאין עליו סימון אדום עדיין יכולות להיות רמות משמעותיות של מלח, שומן וסוכר.
בואו ללמוד!
כאמור, במכללה שלנו מתקיים מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה. במסלול לומדים בין היתר על בנייה של תפריט מאוזן ועל העקרונות של תזונה נכונה, על ערכים קלוריים, על מניעת מחלות באמצעות אכילה נכונה, על מסלולים מטבוליים לניצול תזונה, וכן מקבלים כלים טיפוליים המבוססים על תזונה וצמחי מרפא. התלמידים זוכים בתעודה בינלאומית מוכרת ב- NHPC, עוברים סטאז’ במרפאה ונהנים מתמיכה במציאת עבודה.
מעוניינים לשמוע עוד על מסלול מדעי המזון ואכילה בריאה? לחצו כאן